Usko pois! Yksi huippuolut korvaa sixpackin. Yks olut! on suomalainen kirja oluesta. Se saa sinut ymmärtämään olutta, arvostamaan sitä ja kertomaan siitä kavereille. Luuletko, että oluen nauttiminen tarkoittaa samaa kuin tuoppi olutta ja makkaraa? Ei suinkaan! Oluita voi harrastaa yhtä hyvin kuin viinejäkin. Olut on läsnä suomalaisen arjessa ja juhlassa, mutta oluen monipuolisuus niin ruokajuomana kuin raaka-aineena unohdetaan helposti.

Mistä oluista minä voisin pitää, jos en pidä lagerista? Mitä tarjoan oluen kanssa? Mistä olut on oikein kotoisin? Miten olutta ja ruokaa yhdistetään? Nämä ovat kaikki kysymyksiä, jotka voivat askarruttaa uutta olutharrastajaa. Mutta ei hätää, tässä kirjassa vastataan juuri näihin kysymyksiin.

Kirjan matkassa tutustut erilaisiin oluttyyppeihin: oluet luokitellaan niiden maun eikä valmistustavan tai raaka-aineiden mukaan, kuten perinteisissä olutkirjoissa. Makujen kautta oluisiin on helppo perehtyä sekä oppia maistelemaan ja arvioimaan niitä. Mukana on reseptejä sekä oluen kanssa nautittaviin ruokiin että ruokiin, joiden valmistamisessa käytetään olutta. Lisäksi kirjasta löytyy vinkkejä olutmaistajaisten järjestämiseen, esimerkiksi olut-suklaatastingiin!

Kirjasta löytyy myös paljon uusia ideoita jo oluita harrastavallekin. Se toimii myös erinomaisena apuvälineenä olutta ostettaessa, sillä suurin osa kirjassa mainituista oluista on saatavilla Suomessa. Tässä kirjassa on yksissä kansissa kaikki, mitä oluesta tarvitsee tietää.

WSOY 2014
 

Yks Olut!

Käsikirja oluen valintaan – valitse juuri sinulle paras olut! Niin monta olutta esittelee Suomessa myytävät oluet tyypeittäin, maku edellä. Jos pelkkä kaunis etiketti ei riitä valintaperusteeksi, ota avuksi tämä kirja.


Ruokakauppojen ja Alkon hyllyt notkuvat erilaisia oluita, ja niistä omaan makuun sopivien löytäminen voi tuntua mahdot-tomalta tehtävältä. Tässä kirjassa eri oluttyypit on jaettu kahdeksaan ryhmään niiden maun perusteella, ja jokaisen tyypin alla esitellään siihen kuuluvat, Suomessa yleisesti saatavilla olevat oluet. Löytyykö sinun suosikkisi vaalean hedelmäisistä vai tumman paahteisista?

Jokaisesta oluesta kerrotaan perustiedot ja annetaan napakka, sanallinen arvio oluen ominaispiirteistä. Mukana on myös täsmäruokasuositukset, ja lisäksi oluet on pisteytetty, jotta oma suosikki on mahdolli-simman helppo löytää. Olutarvioiden laatimisessa on ollut mukana Anikón aviomies, oluentekijä Mika Oksanen.

Olutesittelyiden lisäksi kirjassa on erilaisia olutmaistelukokonaisuuksia sekä kiinnostavia pikku tarinoita panimoihin, oluen tarjoilutapoihin sekä oluen historiaan liittyen.


WSOY 2015

Niin monta olutta

Kokkaa, pakkaa, tapaa kaverit, grillaa tai chillaa, syö, juo ja nauti!

 

Anikó Lehtisen keittokirja ottaa tilan haltuun niin rannalla kuin takapihalla ja täyttää sen hyvillä mauilla ja reippaalla meiningillä.


Ihan ulkona -kirjassa annetaan vinkkejä ja reseptejä syömiseen ja juomiseen muualla kuin kotikeittiössä. On katuruokaa, grillausta, piknikkiä ja illalliset taivaan alla! Erilaisiin ulkotiloja hyödyntäviin tilanteisiin löytyy helppoja ja maukkaita ruoka-reseptejä, juomasuosituksia sekä hyväksi havaittuja vinkkejä.

 

Raikkaat alkoholittomat mocktail-reseptit hiipivät myös suomalaisten ruokahetkiin. Yleinen yhdessäolo, viihtyvyys ja tunnelma ovat kirjan ydintä. Kesäkaupunki on kirjassa vahvasti läsnä, mutta reseptit ovat toteutettavissa ympäri vuoden.

WSOY 2017

Ihan ulkona